ΕΙΔΗΣΕΙΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

       
Ενημερωτική ημερίδα για την ενδοσχολική βία στα Μέθανα την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 (31/05/2017)
 
Ημερίδα με θέμα «Εκφοβισμός και βία στο σχολείο», θα πραγματοποιηθεί στα Μέθανα, στο Δημοτικό Σχολείο Μεθάνων & στην αίθουσα του Πολιτιστού Κέντρου Μεθάνων.

Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2017 στο Δημοτικό Σχολείο Μεθάνων πρόκειται να πραγματοποιηθούν τα εξής:
Διαδραστικές παρεμβάσεις πρόληψης προς μαθητές/ήτριες Έ & ΣΤ΄ Τάξης Δημοτικού με θέμα την ενδοσχολική βία, σε ομάδες έως 30 ατόμων από τις 10:00-13:00.

Στο Πολιτιστικό Κέντρο Των Μεθάνων:
Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονέων αναφορικά με την ενδοσχολική βία στις 15:00.

Η Ημερίδα απευθύνεται στους/ στις εκπαιδευτικούς των σχολείων της Α'/ΘΜΙΑΣ & Β'/ΘΜΙΑΣ Εκπ/σης, στους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών των σχολείων και στην ευρύτερη κοινωνία των Μεθάνων.

Σκοπός της Ημερίδας

Σκοπός της Ημερίδας είναι να προωθηθεί και να προαχθεί γόνιµος και δηµιουργικός διάλογος στην εκπαιδευτική κοινότητα σχετικά µε τις αιτίες της σχολικής βίας και του εκφοβισµού, καθώς και να τεθούν οι βάσεις ευρύτερων προβληµατισµών, ώστε να αναδειχθούν και να συζητηθούν οι προοπτικές αποτελεσµατικής διαχείρισης στο επίπεδο της πρόληψης αλλά και της αντιµετώπισής της.

Η ψυχολόγος κα Γαλάνη Γιούλη θα αναφερθεί στις μορφές του φαινομένου, αιτίες και τρόπους αντιμετώπισης.

Η δράση υλοποιείται από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο πλαίσιο Συμφώνου Συνεργασίας με το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων από το 2009 και σε συνεργασία με τους Δήμους.

Η ημερίδα που διοργανώνει ο Δήμος μας, μάς αφορά ΟΛΟΥΣ!!!!
Γονείς , κηδεμόνες & δάσκαλοι ας μην είμαστε απλοί θεατές.. της βίας!


Μετά τιμής ,
Η Αντιδήμαρχος,
Μαρίνα Γ. Μπακάλη